Stålfælge eller Alufælge til dine vinterdæk.

Spørgsmålet om man skal vælge stålfælge eller vinteralufælge er ikke bare lige sådan at svare på.

I øjeblikket oversvømmes vi af bllige Kinesiske stål og alufælge af tvivlsom kvalitet.

På stålfælge fra Kina findes ikke homologering (autorisation) samt tilstrækkelig identifikation. Forfalsket KFZ nummer kan også sommetider forefindes.Manglende bæreevne, for tyk lag maling over bolthuller, utilstrækkelige ventilationshuller, pladsproblemer for kaliber og sidekast (skævheder) er andre af de ting der adskiller Tüv godkendte fælge fra kopierne.

Alufælge produceres også i rigtigt mange kvaliteter. At fælgen kommer fra Kina er ikke altid noget dårligt , da man også kan få bedre alufælge i Kina. Men det er klart at hvis man vælger en fælg uden tüv godkendelsen, får man også hvad man betaler for.

Men det værste er at man ved at spare på kvaliteten i dette tilfælde også går på kompromis med sikkerheden.

Hvad er det ved at have en dyr bil med alt tænkeligt sikkerhedsudstyr, vis man sætter dårlige fælge og dæk på. Dermed får man ikke gavn af udstyret da kontakten med vejen er meget ringe.

Vinteralufælge har mange gange fået ekstra lag af lak. det gør dem mere modstandsdygtige mod salt som er alufælgens værste fjende. Hvis man vælger en alufælg til vinterbrug, bør man vaske fælgene jævnligt så ikke saltet fra vejen kan få tid til at trække ind under lakken.

Man bør også undlade at anvende polerede alufælge til vinterbrug, da det er ren aluminium med lak ovenpå, hvorimod almindelige alufælge har fået grundmaling, farve og til sidst lak. Derved er de væsentlig mere modstandsdygtige.

Se meget mere fælgteknik her!

Hvad skal man så vælge? Ud fra udseendet er alufælgen jo klart pænere en stålfælgene. Stålfælge kan dog “pyntes” lidt med hjulkapsler. Hvorimod alufælge idag kan fåes i rigtig mange nuancer sølv, sorte, antracitfarvede osv.

Vigtigst ved køb af vinteralufælge, er at de skal være godkendte til vinterbrug. Er de ikke det kan man ikke reklamere over dem hvis det skulle blive aktuelt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Current month ye@r day *