Tips til kør selv-skiferien

Vi danskere elsker at tage på skiferie og rigtigt mange kører selv. Både sydpå til Frankrig, Østrig og Schweiz, men i endnu større grad nordpå til Norge og Sverige.

Inden man tager afsted er det en god idé at være godt forberedt. I de her lande er vejforhold, vintrene og reglerne noget anderledes end her i Danmark, så det er ikke det samme som at køre hjem til jul. Her er nogle ting, du skal være opmærksom på, inden du kører afsted på skiferie. Vi har også samlet et par tips, der kan gøre din skiferie mere behagelig.

1. I nogle lande er snekæder lovpligtige

Snekæder er yderst praktiske, når der er masser af sne. Men i nogle lande er det faktisk lovpligtigt at have snekæder i bilen. Mange løser det ved at leje deres snekæder.

2. En skiboks gør turen mere behagelig.

Med en skiboks på taget får du selvsagt plads til meget mere. Men det gør også turen mere behagelig da passagererne på bagsædet er fri for at sidde stuvet sammen med mad og skistøvler. Der udover er der ofte så koldt deroppe i skiboksen, at man nemt kan have madvarer og endda frostvarer deroppe. Mange vælger at leje deres skiboks for at spare både penge og opbevaringsplads til noget, man kun bruger 1-2 uger om året. Du kan leje en skiboks mange steder i landet. Lidt udenfor Aalborg er der bl.a. Daekbutikken.

De mest populære skibokse er fra Thule eller Packline

3. Pigdæk

Pigdæk og vinterdæk er ikke det samme. Det er de færreste danskere, der benytter pigdæk, men rigtigt mange svenskere og nordmænd gør det. I mange lande er det forbudt at køre med pigdæk i bestemte perioder, da det simpelthen slider for meget på vejene.

Du kører utvivlsomt mere sikkert på pigdæk, så det kan være en idé at overveje at leje et par.

4. Opdatér din GPS

Sørg for at din GPS er opdateret med de nyeste kort. Mange kører rundt med 3-4 år gamle kort og der kan være sket meget. Det kan spare dig for en lang omvej.

5. Hav valuta klar

Mange motorveje i det sydlige Europa er betalingsmotorvejen. Det betyder, at du skal betale (typisk med mønter) for at køre på dem. Det er en god idé at have dem klar, inden I tager afsted, så I ikke skal til at finde en hæveautomat, når I allerhelst bare vil sydpå.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Current month ye@r day *